Lokomotief herpakt zich tegen Groene Uilen

11 March 2018, 00:00 uur
Digitaal Dagblad

Nadat de ploeg het vorige week volledig liet afweten tegen Grasshoppers, speelde het gisteren een zeer sterke wedstrijd tegen Groene Uilen. Zonder Laurens Yperlaan (blessure), Luke Essenstam (buitenland) en Willem van der Togt (ziek) won Lokomotief in een uiterst aantrekkelijke wedstrijd met 113-79 van de nummer 3.

Vanaf de eerste minuut was duidelijk dat Lokomotief iets recht wilde zetten. De ploeg speelde met heel veel inzet en had ook de juiste focus. Toch ging de wedstrijd in de beginfase gelijk op doordat Groene Uilen ook erg sterk begon aan de wedstrijd. Beide ploegen leken bijna niet te kunnen missen. Halverwege het eerste kwart is de stand 13-13. Bij Lokomotief komen de meeste scores van uitblinker Lennart Overdevest, bij Groene Uilen zijn vooral Yannick van der Ark en Luuk Kortekaas productief. Als Lokomotief een 5-0 run plaatst en uitloopt naar 20-15 neemt Groene Uilen een time-out en kunnen beide ploegen even op adem komen. Het tempo blijft enorm hoog en ook de schotpercentages die beide ploegen halen zijn bovengemiddeld. Het kwart eindigt met een 32-21 stand na een driepunter van Lennart Overdevest die daarmee al zijn 15de punt laat aantekenen.

Scoren
Ook in het tweede kwart scoren beide ploegen er flink op los. Het is niet dat er slecht verdedigd wordt, maar het lijkt wel of bijna iedere kans verzilverd wordt. In dit kwart drukt aanvoerder Lars Jansen wat meer zijn stempel op de wedstrijd, maar de scores blijven van verschillende spelers komen. Toch kan Lokomotief niet echt een ruime voorsprong nemen omdat Groene Uilen ook goed speelt en moeilijk af te stoppen is. In de 7de minuut is de stand 51-41 en neemt Lokomotief een time-out. Een prachtige score van Steven Bontje en scores van Lars Jansen zorgen voor een 55-41 voorsprong. In de slotminuut wordt Ivo de Vreede goed vrijgespeeld, maar als hij probeert te dunken wordt er een fout op hem gemaakt. Beide vrije worpen worden gemaakt en daarmee komt de ruststand op 59-45.

Olij
Het kwart wordt geopend met een driepunter van Lars Jansen. Branko Olij begint zich dan nadrukkelijker met de scores te bemoeien en mist slechts sporadisch een doelpoging. Bij een stand van 68-52 in de 3de minuut van het kwart plaatst Lokomotief een 6-0 run en vergroot het daarmee de voorsprong naar 74-52. Een van de vele hoogtepunten van het kwart is een steal van Jeroen Overdevest die nadat hij zelf balverlies lijdt de bal vrijwel direct weet terug te stelen. In het resterende deel van het derde kwart gaat de wedstrijd gelijk op en kan Lokomotief dus de grote voorsprong vasthouden. Eindstand derde kwart: 89-65.

Fanatiek
Ook in het laatste kwart blijft Lokomotief geconcentreerd en fanatiek spelen. Lars Jansen en Lennart Overdevest blijven veel driepunters raak schieten en ook Kevin Joukes laat zich nadrukkelijk gelden in dit kwart. Groene Uilen probeert nog terug te komen in de wedstrijd door met fysiek spel de grenzen op te zoeken. Er mag veel, dus moet de thuisploeg goed bij de les blijven. Dat gebeurt ook en daarmee komt de eindzege niet meer in gevaar. Het slotakkoord is voor Lennart Overdevest die zijn vijfde driepunter binnen schiet. Eindstand: 113-79.

Volgende week zondag reist de ploeg al vroeg af naar Groningen om daar om 12:30 tegen BV Groningen te spelen.

Scores: Lennart Overdevest 26, Lars Jansen 25, Branko Olij 18, Martijn van Noordenne 11, Jan Driessen 11, Kevin Joukes 8, Ivo de Vreede 6, Steven Bontje 6, Jeroen Overdevest 2