Levi Schwiebbe tweede assistent-trainer ADO Den Haag

10 August 2023, 19:05 uur
Sport
mainImage
ADO Den Haag/Angelo Blankespoor

ADO Den Haag heeft Levi Schwiebbe toegevoegd aan de technische staf. Schwiebbe wordt, naast Regillio Vrede, de nieuwe assistent-trainer van het eerste team van ADO Den Haag.

Schwiebbe, geboren op 13 september 1986, kent de club als geen ander. Hij doorliep alle jeugdelftallen van ADO Den Haag en debuteerde in 2005/2006 in het eerste elftal. Tot 2009 was hij op het Haagse middenveld te bewonderen. In 2014 besloot hij zijn profcarrière af te sluiten en de overstap naar het amateurvoetbal te maken. Zeven seizoenen lang kwam Schwiebbe uit voor SVV Scheveningen, waarna hij definitief zijn voetbalschoenen aan de wilgen hing en besloot om zich volledig te gaan focussen op zijn trainerscarrière.

Sinds 2021 is Schwiebbe weer terug in Haagse dienst. Zo vervulde hij de afgelopen seizoenen verschillende rollen binnen de jeugdopleiding van ADO Den Haag: hoofdtrainer van de O15 en O16 en assistent-trainer van de O18 en Jong ADO Den Haag. Sinds afgelopen zomer is hij officieel betrokken bij het eerste elftal.

"Levi is sinds de voorbereiding betrokken geweest bij het eerste team", zegt technisch directeur Joris Mathijsen van ADO. "Het is een man van de club, hij ligt goed in de groep en heeft de afgelopen maanden laten zien dat zijn trainerskwaliteiten complementair zijn aan de huidige kwaliteiten en persoonlijkheden binnen de technische staf.”