Legia spreekt van 'schandalige gebeurtenissen' in Alkmaar

6 October 2023, 10:10 uur
Sport
mainImage
ANP

Legia Warschau is ontsteld over de gebeurtenissen van donderdagavond rondom de Conference League-wedstrijd tegen AZ, in Alkmaar. De Poolse club spreekt van "schandalige gebeurtenissen". Legia heeft om 14.00 uur een persconferentie gepland in het eigen stadion.

"Dames en heren, vanwege de schandalige gebeurtenissen na de wedstrijd tegen AZ Alkmaar zal er om 14.00 uur een persconferentie worden gehouden in het stadion met de voorzitter van Legia Warschau, Dariusz Mioduski", meldt Legia in een verklaring op X, voorheen Twitter. "De media worden vriendelijk verzocht aanwezig te zijn op de persconferentie en het team er niet bij te betrekken bij terugkeer op de luchthaven."

Twee spelers van de Poolse voetbalclub Legia Warschau werden na afloop opgepakt voor mishandeling. Vermoedelijk gaat het om de spelers Radovan Pankov en Josué Pesqueira, maar de politie wilde dat niet bevestigen. Wel is bevestigd dat een 28-jarige man uit Servië en een 33-jarige man uit Portugal zijn aangehouden.

ME'er bewusteloos

De Mobiele Eenheid zou de spelersbus hebben bestormd en de voetballers hebben aangehouden. Op sociale media circuleren beelden waarop te zien zou zijn dat er schermutselingen waren tussen de Mobiele Eenheid en vertegenwoordigers van Legia Warschau. Daarbij zouden bestuurders klappen hebben gekregen.

Voor de wedstrijd was het ook al onrustig bij het stadion van AZ. Supporters van Legia Warschau bestormden de toegangspoort en raakten slaags met de ME. Ook pakten Legia-aanhangers wapenstokken en pepperspray van ME'ers af. Een ME'er raakte bewusteloos. De politie zette traangas in om de supporters tegen te houden.

AZ won de wedstrijd met 1-0.

 


Door: ANP