Ledenstop bij Semper Altius

24 October 2019, 08:08 uur
Sport
mainImage
Peter Petit
Hans Lammertink en Bjorn Lugthart kijken toe hoe Eelco Eijkman uit de hijskraan stapt.

Het kan niet op bij Semper Altius, met zevenhonderd leden de grootste voetbalverenging van Rijswijk. Onlangs is gestart met de renovatie van het kunstgras op het hoofdveld, de belangstelling om lid te worden is inmiddels zo groot dat een ledenstop is ingevoerd en ook sportief doet Semper goede zaken met een eerste elftal dat de koppositie inneemt in de vierde klasse zondag amateurs. Vooral de ledenstop baart voorzitter en manusje van alles van Semper, Eelco Eijkman, zorgen.

Zijn vereniging zit in een uithoek van Rijswijk, waar de kinderen nu de leeftijd krijgen om zich aan te melden bij een voetbalclub, maar Eijkman kan niks anders doen dan ze op een wachtlijst zetten. De drie en een halve velden op Sportpark Hoekpolder zijn het probleem nog niet eens, al moet er wel noodgedwongen worden gespeeld tot de duisternis invalt. Nee, het grootste probleem is het gebrek aan kleedkamers, zeker nu ook de vrouwen en meisjes, die uiteraard over een eigen kleedkamer dienen te beschikken, met veel fanatisme in de Hoekpolder achter de bal aan hollen.

De voetballers van Semper Altius delen het complex met de honk- en softballers van Red Lions en het zou natuurlijk al helpen wanneer  de ‘rode leeuwen’  zouden verhuizen naar een andere accommodatie. De Red Lions weten dat Semper hier zo over denkt, voorzitter Eijkman heeft het ze al zo vaak gezegd, maar dan moet er voor de Lions natuurlijk wel een geschikt alternatief worden gevonden. Daar leek het de goede kant mee op te gaan, maar toen bleek dat de aangewezen accommodatie niet over een kantine beschikte,  haakten de Lions af. De wachtlijst bij Semper heeft wel één voordeel: Eijkman kan, indien er uiteindelijk toch nog een plaatsje op de ledenlijst vrijkomt, een soort van ballotage herinvoeren. Aspirant leden die tijdens het ballotagegesprek aangeven ook vrijwilligerswerk, zoals het draaien van kantinediensten, te willen verrichten krijgen de voorkeur boven aspirant leden die aangeven niets voor dit werk te voelen. En zo heeft elk nadeel toch zijn voordeel.


Door: Peter Petit