Laatste speelronde Eredivisie gaat om play-offs en degradatie

15 May 2022, 09:42 uur
Sport
mainImage

De kampioen is al bekend en de eerste degradant ook, maar op de slotdag van de Eredivisie moeten nog wel wat beslissingen vallen. Onderin strijden Willem II, Fortuna Sittard en Sparta Rotterdam tegen degradatie. Vijf clubs maken nog kans op de achtste plaats, die deelname aan de play-offs om Europees voetbal betekent.

Ajax verzekerde zich woensdag in de Johan Cruijff ArenA van de landstitel. PSV eindigt als tweede, voor Feyenoord en FC Twente. AZ, Vitesse en FC Utrecht zijn al zeker van deelname aan de play-offs om een ticket voor de voorronde van de Conference League.

NEC, sc Heerenveen, Go Ahead Eagles, FC Groningen en SC Cambuur maken allemaal kans op de achtste plaats. Heerenveen ontvangt Go Ahead, FC Groningen treft Cambuur. NEC neemt het op tegen Fortuna Sittard, dat na 33 wedstrijden op de zestiende plaats staat met 32 punten. Willem II, dat 2 punten minder heeft, moet in ieder geval winnen van FC Utrecht om rechtstreekse degradatie te ontlopen. Heracles (34 punten) en Sparta (32) treffen elkaar in Almelo, waar de belangen voor beide clubs groot zijn.

Alle wedstrijden tijdens de laatste speelronde beginnen om 14.30 uur. Kampioen Ajax treft Vitesse, PSV neemt het op tegen het al gedegradeerde PEC Zwolle.


Door: ANP