Kuijt wil weer als hoofdtrainer of assistent-trainer aan de slag

12 March 2023, 14:10 uur
Sport
mainImage
ANP

Dirk Kuijt wil graag weer als hoofdtrainer of eventueel als assistent-trainer aan de slag in het profvoetbal. De 42-jarige Katwijker hoopt op een "uitdaging" in Nederland. "Dat zou eventueel ook in het buitenland kunnen zijn, maar ik ben ook graag bij m'n vier kinderen die ik graag wat dichter bij me wil hebben", zei Kuijt in het ESPN-programma Goedemorgen Eredivisie, waarin hij ook uitgebreid terugblikte op zijn ontslag bij ADO Den Haag.

"Ik wil heel graag een mooie, nieuwe ambitie aangaan als hoofdtrainer. Dat zou ook als assistent onder een ervaren hoofdtrainer kunnen zijn. Ik vind het belangrijk om uren te maken op het veld", aldus Kuijt, wiens eerste trainersklus in het betaalde voetbal afgelopen jaar al na een paar maanden eindigde in ontslag. Kuijt moest eind november vertrekken bij ADO nadat zijn ploeg in zestien wedstrijden in de Keuken Kampioen Divisie slechts vier keer had gewonnen.

Kuijt zei in het tv-programma zichzelf weinig te verwijten na de mislukte start van zijn trainerscarrière. "Ik neem mezelf niet zoveel kwalijk. Ik heb er alles aan gedaan. Ik was er heel erg op gebrand om door te gaan en om de play-offs alsnog te halen. Ik denk dat dat er ook in had gezeten. Natuurlijk kunnen dingen altijd beter. Maar de dingen die ik heb gedaan en de keuzes die ik heb gemaakt, heb ik met volle overgave gedaan. Ik heb in een heel erg onveilige omgeving gewerkt. We waren vaak meer met randzaken bezig dan met ons vak", zei Kuijt, die samen met Daryl Janmaat in het tv-programma zat. Oud-international Janmaat stopte afgelopen zomer met voetballen en ging direct als technisch manager aan de slag bij ADO, maar besloot al in november zijn functie neer te leggen.

Onder leiding van Dick Advocaat, de opvolger van Kuijt, heeft ADO Den Haag de weg omhoog gevonden. Toch is het doel, promoveren naar de Eredivisie, nog altijd ver weg. Kuijt en Janmaat beschreven op ESPN de chaotische situatie waar ze mee te maken hadden. "Bij ADO moet structuur komen en duidelijk zijn wie de beslissingen neemt. Tot op de dag van vandaag is dat volgens mij niet het geval", aldus Janmaat, die nu zijn trainersdiploma's wil halen. "We hebben meerdere keren tegen elkaar gezegd: waar zijn we in beland?", aldus Kuijt.

 


Door: ANP