Koevermans: Advocaat intern niet ter discussie bij Feyenoord

21 March 2021, 13:03 uur
Sport
mainImage
ANP

Trainer Dick Advocaat staat intern niet ter discussie bij Feyenoord. "We hebben met elkaar afgesproken het seizoen zo goed mogelijk af te sluiten", zei algemeen directeur Mark Koevermans zondag in het programma Goedemorgen Eredivisie van ESPN. "Dat is aan Dick met zijn staf en de spelers. We hebben nog zeven en desnoods elf wedstrijden. Als je een keer minder speelt, dan moet je gewoon keihard blijven trainen. Europees voetbal halen is cruciaal voor ons."

Feyenoord speelde zaterdagavond teleurstellend gelijk tegen FC Emmen (1-1) en dreigt aan het einde van het seizoen via de play-offs voor een plaats in de voorronden van de nieuwe Conference League te moeten strijden. De club kan de inkomsten van Europees voetbal meer dan goed gebruiken. Koevermans vroeg afgelopen week alle seizoenkaarthouders en zakelijke relaties af te zien van restitutie van hun ongebruikte seizoenkaart. Dat zou Feyenoord 15 miljoen euro schelen, geld dat nu niet in kas is. "Slecht voetbal helpt niet bij zo'n campagne", beseft Koevermans, voordat hij benadrukte dat iedereen die wil zijn geld terugkrijgt.

Een teleurgestelde Advocaat vroeg zich na het gelijkspel tegen Emmen af of al zijn spelers er wel van zijn doordrongen hoe belangrijk Europees voetbal voor Feyenoord is. Hij baalde ook dat niet alle spelers zijn opdrachten in de slotfase goed uitvoerden. Advocaat wilde de voorsprong van 1-0 met compact spel verdedigen en liefst uitbouwen. Spelers, zoals aanvoerder Steven Berghuis, hielden zich niet aan dat tactisch plan. Hierdoor gaf Feyenoord uiteindelijk veel te veel ruimte weg aan Emmen.

"Er zit geen onwil in het team, maar ze moeten nu maar een keer vertellen wat ze dwars zit. Ik heb het idee dat er toch nog wel iets dwars zit", zei Advocaat. "We bleven maar druk zetten, maar dat kost zoveel kracht. Dan denk ik: zak in en wacht op de momenten. In de tweede helft zie je dat het allemaal zo ontzettend veel kracht kost en je ziet ook dat een paar spelers daar niet in meedoen. Bijvoorbeeld Sinisterra ja, maar Berghuis ook."


Door: ANP