Koeman: volgens mij was Dallinga wel verrast met uitnodiging

14 November 2023, 12:46 uur
Sport
mainImage
ANP
Thijs Dallinga.

Voormalig Excelsior-spits Thijs Dallinga had niet gerekend op een uitnodiging voor het Nederlands elftal. "Volgens mij was hij wel verrast", zei bondscoach Ronald Koeman, die zijn teammanager liet bellen met de 23-jarige aanvaller van Toulouse.

Dallinga kwam in beeld nadat Brian Brobbey zich geblesseerd afmeldde. Koeman kent de speler nog niet. "Alleen van tv. Ik heb hem bij aankomst gezegd dat hij zijn ogen goed open moet houden en dat er een dezer dagen tijd is om even goed met elkaar te zitten", aldus de bondscoach. "Hij is wel een speler die zich ontwikkelt en in een sterke competitie speelt. Hij speelt Europees en heeft scorend vermogen. Ik wil alle posities dubbel bezet hebben en vaak wil ik er nog een extra aanvaller bij die op meerdere positie kan spelen. De voorkeur ging nu uit naar Wout Weghorst en Brobbey. Als er afvallers zijn, dan kijk je verder."

Naast Brobbey meldde ook Steven Bergwijn, zijn ploeggenoot bij Ajax, zich af. Koeman heeft ook niet de beschikking over onder anderen Nathan Aké, Frenkie de Jong en Memphis Depay. "Och, je went eraan. Leuk is het niet. We weten inmiddels dat er veel blessure ontstaan. In ons geval is het, eigenlijk al een periode lang, wat extremer. Laten we hopen dat dat verandert", aldus Koeman.

Brobbey en Bergwijn speelden zondag met Ajax nog mee in de uitwedstrijd tegen Almere City FC. Koeman: "In de situatie waarin ze zitten bij hun club, dan wil je er juist bij Oranje bij zijn. Dan ga je misschien iets verder dan je zou moeten doen. Dat is aan de ene kant positief, maar voor ons nu iets minder leuk. De blessures zijn dusdanig dat ze zaterdag niet fit zijn. Ik vind niet dat ze een hele week bij de groep kunnen zijn om dan dinsdag tegen Gibraltar wel mee te doen."