KNVB vraagt clubs om één front te vormen

7 April 2020, 20:40 uur
Sport
mainImage
ANP

De KNVB hoopt dat de clubs in het betaald voetbal na het overleg van dinsdag weer op één lijn zitten. De voetbalbond besprak de scenario's voor het uitspelen van de eredivisie en eerste divisie. De intentie is om de competities halverwege juni weer te hervatten.

"Het uitgangspunt was vandaag om solidariteit te zoeken in het voetbal, de wil om samen oplossingen te zoeken, de wens om één front in het voetbal te vormen", aldus de KNVB. "Immers, we zijn met elkaar verantwoordelijk voor clubs, spelers, scheidsrechters, trainers, voor gezinnen van medewerkers die bij onze clubs werken, voor onze supporters. Kortom hoe gaan we hier, net zoals in andere segmenten van de samenleving, proberen met zo min mogelijk schade voor het hele betaald voetbal uitkomen."

Meerdere clubs, waaronder Ajax, PSV en AZ, lieten vorige week weten dat zij het seizoen niet meer willen afmaken.

Eind april moet duidelijk worden of de maatregelen versoepeld worden en of het plan van de KNVB haalbaar is. "Er staan nog veel zaken open, vanwege externe factoren, omstandigheden en voorwaarden vanuit overheid, de UEFA en de FIFA. Op die ontwikkelingen zal zo snel mogelijk geanticipeerd worden. Dat zullen we doen in samenspraak met de mensen en instanties met wie we vandaag in goed overleg waren. En ook dan zal de focus gericht zijn op het uitspelen van de competities. Al beseffen we terdege dat dat een lastige opgave wordt", aldus de KNVB.

Het ging dinsdag nog niet over de mogelijkheid het seizoen te beëindigen. "Scenario 3, stopzetten van de competities en de bijbehorende gevolgen daarvan, is nog niet uitgewerkt omdat de noodzakelijke feiten en omstandigheden niet bekend zijn."


Door: ANP