Rijswijks Dagblad | KNVB verbijsterd over uitspraak OMT-lid over publiek voetbal
mainImage

KNVB verbijsterd over uitspraak OMT-lid over publiek voetbal

19 februari 2021, 16:56 uur
Sport

De KNVB is "met stomheid geslagen" over uitspraken die OMT-lid Andreas Voss eerder bij de NOS deed over de mogelijkheid weer publiek toe te laten bij voetbalwedstrijden. Vlak voordat de tests met toeschouwers in stadions als onderdeel van de zogenoemde Fieldlab-praktijktoets beginnen liet Voss weten dat volle tribunes er dit kalenderjaar vermoedelijk niet meer inzitten. "Dit staat volledig haaks op alle gesprekken die wij met het kabinet hebben gevoerd", zegt Gijs de Jong, secretaris-generaal van de voetbalbond, tevens toernooidirecteur van het EK in Amsterdam.

"Wat Voss zegt is prematuur, onnodig en schadelijk", aldus De Jong. "Als wetenschapper hoort hij open te staan voor de uitkomsten van de experimenten en onderzoeken, die bijvoorbeeld in stadions en theaters worden gevoerd. Maar van meneer Voss kunnen we beter wachten tot we begin 2022 allemaal gevaccineerd zijn. Wij willen stap voor stap naar verbeteringen, maar hij voorspelt al hoe het er tegen het einde van het jaar uitziet."

Voss, hoogleraar infectiepreventie van het Radboud UMC, is hoofdonderzoeker van het Fieldlab-programma. Hij zegt dat het hem "onwaarschijnlijk lijkt" dat er in 2021 nog voor volle stadions wordt gespeeld. "Zelfs als de uitkomsten van het onderzoek positief zijn."


Door: ANP | Foto: ANP