KNVB praat met overheid over toestaan lokale wedstrijden

14 April 2021, 15:39 uur
Sport
mainImage

De KNVB gaat in gesprek met de overheid om te kijken of lokale voetbalwedstrijden eerder mogen worden gespeeld dan nu volgens de coronamaatregelen mogelijk is. Zoals het er in het zogenoemde openingsplan van de regering naar uitziet, mogen competities vanaf 7 juli worden hervat. Dat is in een periode dat er doorgaans niet meer wordt gevoetbald.

De KNVB zet in op de zogenoemde Regio Cup, waarin elftallen tegen clubs uit de buurt spelen. Onder meer reisbewegingen worden hiermee beperkt. De indeling is zelfs al gemaakt. Volgens het plan van het kabinet mogen spelers van 27 jaar en ouder pas vanaf 11 mei weer in teams trainen. Voor de jongere personen in kwestie is dat al langer toegestaan, met name dan voor de jeugd.

"De komende week valt de definitieve beslissing over de Regio Cup", zegt de KNVB. De organisatie is daarbij nog enigszins optimistisch. "Door de regering werd ook aangegeven dat versoepelingen van de maatregelen eerder kunnen worden doorgevoerd als de coronacijfers dit toelaten. Dat is niet ondenkbaar, vorig jaar volgden de versoepelingen voor jeugd en daarna volwassenen elkaar snel op vanaf april."

Voor het zaalvoetbal is wel al besloten dat de KNVB Regiocup komt te vervallen.


Door: ANP