KNVB geeft deelnemers trainerscursus dispensatie

17 April 2020, 20:18 uur
Sport
mainImage
Digitaal Dagblad
Dirk Kuijt.

De KNVB gaat dispensatie verlenen aan de trainers die vanwege de coronacrisis hun cursus nu niet kunnen afmaken. Oud-internationals als Dirk Kuijt, Kevin Hofland en John Heitinga hoopten in deze periode de hoogste trainersopleiding, UEFA Pro, af te ronden.

De praktijkonderdelen van de cursus kunnen als gevolg van de crisis echter niet nu worden uitgevoerd. Ze mogen met dispensatie als hoofdcoach in het betaald voetbal aan de slag en kunnen dan op een later moment alsnog de cursus afronden om zo het vereiste diploma te behalen.

In overleg met de Vakbond Voetbal Oefenmeesters Nederland (VVON) heeft de KNVB besloten om zo'n dispensatieregeling te treffen. "Voor cursisten die de cursus van het voorjaar 2020 niet konden afronden vanwege de coronacrisis, kan voor het gehele seizoen 2020-2021 dispensatie worden aangevraagd om een licentie te krijgen voor het niveau waarvoor ze worden opgeleid. De aanvraag moet worden ingediend bij de KNVB door de club waar de betreffende trainer aan de slag gaat in het seizoen 2020-2021."


Door: ANP