Rijswijks Dagblad | KNVB-baas Gudde: geen winnaars in deze zaak

KNVB-baas Gudde: geen winnaars in deze zaak

mainImage

Ook al heeft de KNVB het kort geding van SC Cambuur en De Graafschap gewonnen en blijft het besluit overeind dat die clubs niet promoveren naar de eredivisie, directeur Eric Gudde voelde zich geen winnaar. "Ik wil de woorden winnaars of verliezers niet gebruiken. Dat we naar de rechter moesten vond ik al erg genoeg, want ik snap ook dat deze uitspraak een bittere pil is voor beide voetbalclubs", zei Gudde nadat de voorzieningenrechter in Utrecht zijn uitspraak had gedaan.

De KNVB kreeg op alle punten gelijk van de rechter, maar de raadpleging van de clubs verdiende niet de schoonheidsprijs. Gudde erkende dat hij "onhandig" is geweest. "We hebben steken laten vallen in de uitvoering en hadden duidelijker moeten zeggen dat het om een peiling ging en niet om een stemming. We hadden ook beter moeten verklaren hoe we zouden beslissen bij een onduidelijke uitkomst van de raadpleging", zei de directeur schuldbewust.

Gudde sprak wel van de bijzondere omstandigheid waarin het Nederlands topvoetbal verzeild is geraakt door het coronavirus. "We hebben hier in 70 jaar geen last van gehad, maar ik denk wel dat we er nu een streep onder kunnen zetten. De bevoegdheid voor dit soort besluiten ligt bij het bestuur betaald voetbal, dat staat duidelijk in de reglementen. Ik hoop dat we alle energie nu kunnen gebruiken om met alle partijen samen een oplossing te vinden voor de branche en dat wordt een zware klus."


Door: ANP | Foto: ANP