Rijswijks Dagblad | KNLTB verplaatst voorjaarscompetitie naar najaar
mainImage

KNLTB verplaatst voorjaarscompetitie naar najaar

4 mei 2021, 18:10 uur
Sport

Tennisbond KNLTB heeft besloten de voorjaarscompetitie te verplaatsen naar het najaar in verband met de huidige coronasituatie. De landelijke competitie zou in eerste instantie begin april aanvangen en werd in februari al uitgesteld naar mei.

"Het coronavirus houdt Nederland nog steeds in zijn greep. De maatregelen in de sport blijven van kracht en het kabinet ziet op dit moment geen ruimte om meer versoepelingen toe te staan", aldus de KNLTB. "Er is nu weinig perspectief op eerdere versoepelingen en wijzigingen in het stappenplan om officiële competities te organiseren."

De tennisbond hoopt dat de competitie eind dit jaar alsnog kan worden afgewerkt. "Naar verwachting is in het najaar de hele sport weer open en kan dan het clubleven worden hervat. Kantines en terrassen zijn dan open en het is dan weer mogelijk om een volledige competitie te spelen", meldt de bond.

Jaarlijks doen er meer dan 200.000 tennissers mee aan aan de diverse competities van de KNLTB. Daarmee heeft Nederland een van de grootste tenniscompetities van de wereld.

Ook alle open toernooien die voor 7 juli plaats zouden vinden, worden geannuleerd.


Door: ANP