Jeffrey van As en Kees Jansma weg bij ADO

17 December 2019, 19:36 uur
Sport
mainImage
Jeffrey van As

Jeffrey van As heeft dinsdag te horen gekregen dat zijn contract als Manager Voetbalzaken bij ADO Den Haag niet verlengd zou worden. Daarop is hij per direct vrijgesteld van werkzaamheden. Daarnaast is Kees Jansma, eerder op de dag, teruggetreden als directieadviseur.

Algemeen Directeur Mohammed Hamdi verklaarde dat door door de gang van zaken in het huidige seizoen er onvoldoende draagvlak meer was voor Van As bij de Raad van Commissarissen. Twee jaar terug keerde hij terug bij ADO Den Haag, waarvoor hij tussen 2002 en 2004 zestig officiële wedstrijden speelde en waarmee hij in 2003 kampioen werd van de toen geheten Gouden Gids Divisie werd.

De oud-verdediger, die ook nog scout was bij ADO Den Haag, verlengde een half seizoen na zijn terugkeer als Manager Voetbalzaken al zijn contract met drie jaar. 

Eerder op de dag heeft Jansma besloten om niet langer bij ADO Den Haag actief te zijn als adviseur van de directie. Jansma licht toe: “Ik ben afgelopen zomer uit liefde voor ADO Den Haag ingestapt als directieadviseur. Ik heb getracht om de club te voorzien van goede adviezen, maar het échte gevoel dat deze terug te zien zijn in het beleid ontbreekt. Hoewel er sprake is van een verschil in inzicht en ik het erg jammer vind dat het zo gelopen is, zal ik altijd supporter blijven van deze mooie club.”