Rijswijks Dagblad | Jeffrey de Zwaan uit Rijswijk gestuit door ontketende Schot
mainImage

Jeffrey de Zwaan uit Rijswijk gestuit door ontketende Schot

Afbeelding is niet meer beschikbaar
29 juli 2018, 11:16 uur
Sport

Het is Jeffrey de Zwaan niet gelukt de finale van de World Matchplay te bereiken. De geboren Rijswijker moest in de halve finale van het prestigieuze darttoernooi in Blackpool uiteindelijk toch buigen voor Gary Anderson. De Schot die eerder al verantwoordelijk was voor de eliminatie van Hagenaar Raymond van Barneveld, had zijn beste spel nodig om de Rijswijkse ‘Black Cobra’ met 17-12 te verslaan.

Natuurlijk was er zaterdagavond enige teleurstelling bij Jeffrey de Zwaan (tweede van links op foto) na de nederlaag tegen Anderson. Toch overheerst er bij de Nederlandse dartsfans en zeker die in Rijswijk en in zijn huidige woonplaats Leidschendam-Voorburg trots over de geweldige prestatie van De Zwaan deze week. De als vierde geplaatste Anderson noemde hem ook ‘de smaakmaker van het toernooi’. Op social media regende het felicitaties aan de 22-jarie darter en op facebook bedankte hij zijn fans: “Iedereen super bedankt voor alle berichten en felicitaties. Helaas is de droom ten einde gekomen.”

Na overwinningen op Michael van Gerwen, Adrian Lewis en Dave Chisnall vond De Zwaan zaterdag zijn Waterloo tegen de tweevoudig wereldkampioen Gary Anderson. De Schot had daar echt zijn allerbeste spel voor nodig en die etaleerde hij nadat onze land- en stadnoot op 7-6 voor was gekomen. In totaal gooide Anderson in de halve finale zestien keer een 180 en wierp een ongelooflijk gemiddelde van 106 over drie pijlen. Daar was zelfs Jeffrey de Zwaan niet tegen op gewassen.

Maar niet te lang getreurd. De Zwaan heeft zich deze week op een ongelooflijk goede manier getoond aan de dartwereld en behoort nu ook tot de absolute wereldtop. Er staat hem nog een mooie darttoekomst te wachten. Het Rijswijk Dagblad feliciteert en bedankt Jeffrey voor een waanzinnig mooie dartweek en we hopen nog vaak verslag van hem te kunnen doen.


Foto: Digitaal Dagblad