Interlandloopbaan Wijnaldum en De Roon 'in principe' voorbij

3 September 2024, 12:37 uur
Sport
mainImage
ANP

Georginio Wijnaldum en Marten de Roon hebben hun laatste wedstrijd voor het Nederlands elftal naar alle waarschijnlijkheid gespeeld. Bondscoach Ronald Koeman riep het tweetal, net als Daley Blind, na het EK niet meer op. Waar Blind besloot zijn interlandloopbaan te beëindigen, deden Wijnaldum en De Roon dat niet.

"Zeg nooit nooit, maar er moeten wel rare dingen gebeuren mocht ik ze nog oproepen. Dit is in principe wat de beslissing is", zei Koeman over Wijnaldum en De Roon, die allebei 33 jaar zijn.

Koeman had al wat langer in zijn hoofd om afscheid te nemen van de drie routiniers. "Ik denk ook wel dat ze het aangevoeld hebben, gezien de reactie naar mij toe", zei Koeman, die de 34-jarige Blind opzocht bij zijn club Girona en Wijnaldum en De Roon het nieuws meedeelde via Facetime.

"Anderen moeten de handschoen nu oppakken", vervolgde Koeman. "Je kijkt altijd naar de balans in een groep. We hebben ook behoefte aan ervaring en persoonlijkheid. Dat hebben we met spelers als Virgil van Dijk, Nathan Aké, Denzel Dumfries en Wout Weghorst. We hebben ook een aantal jonge honden nodig. Van het EK heb ik wel geleerd dat je mensen mee moet nemen die tot het einde energie geven."
 

 


Door: ANP