Inter Rijswijk slaat dubbelslag

16 December 2019, 12:48 uur

De volleyballers van Inter Rijswijk hebben in de laatste wedstrijden van het jaar 2019 een ware dubbeslag geslagen. De mannen die gewend waren in begin van het jaar, vorig seizoen, regelmatig te winnen in het tweede team van Inter Rijswijk, lijken langzaam aan te haken in de topdivisie.

Zaterdag 7 december was Inter Rijswijk gastheer voor de Groningse studenten Donitas. Donitas, tot op dat moment nog nummer 3 in de topdivisie, kende een sterke start. Ofwel Inter Rijswijk begon erg mat. Set 1 liep dan ook nog niet erg lekker en kende een zeer eenzijdig beloop. Inter Rijswijk speelde met name leuk mee. In set 2 kwam daar verandering, onder aanvoering van Noud Doornheim ,die het gele libero shirt had aangetrokken, en Sebastiaan Bakker richtte de Rijswijkse heren zich op. Puntenmachines Jorn Lorsheijd en Matthew Immers op de buitenzijde waren diverse keren een plaag voor de Groningse verdediging. De tweede set werd met een nipt verschil gewonnen. Echter in set 3 en 4 domineerden de Rijswijkers in de Marimbahal. En werd er zeer terecht gewonnen van het hogere geplaatste Donitas. Een mooie afsluiting van het jaar 2019 kun je niet wensen voor het thuispubliek.

Echter werd er op 14 december, afgelopen zaterdag, nog een wedstrijd gespeeld. Een uitwedstrijd in Den Dungen. Tegen HLB, een concurrent in de onderste regionen van de topdivisie. Vanaf punt 1 in de eerste set hadden de Rijswijkse mannen de druk op de ketel. Peter Veldman was op dreef op de diagonaal positie. Er werd in de eerste set een klein gaatje geslagen, echter op de service van HLB-spelverdeler Jesse Kling werd het weer gelijk en nam HLB tegen de verhoudingen een voorsprong met 20-17. Na tweetal time-outs van Inter-coach Aafke Verbrugge, werd het ritme weer gevonden aan Rijswijkse zijde. Met Matthew Immers serverend vanaf de 9 meter lijn, werd de pass-linie van HLB vakkundige onder vuur genomen. Met tweetal aces en enkele ketsers stond er binnen no-time 23-20 en kwam de set niet meer in gevaar. 25-21 stond er uiteindelijk op het scorebord. De flow die ontstond aan het einde van de eerste set, werd in tweede set voortgezet. Direct domineerde Inter Rijswijk en kon een gaatje slaan. Nood Doornheim en Jorn Lorsheijd zorgden voor controle in passing en spelverdeler Pim Mossel kon hierdoor regelmatig in zijn aanvallers vrij spelen op de buitenkant. Voeg daar het uitstekende blokkeerwerk van Roel Oude Nijhuis en Sebastiaan Bakker bij in de middenas en dan staat er in no-time in de tweede set 25-14 op de borden. De derde set kende eigenlijk weinig problemen voor de mannen uit Rijswijk. HLB sputterde af en toe wat tegen, maar uiteindelijk kwam Inter Rijswijk niet meer in gevaar. Een duidelijke 25-10 en een ruime 3-0 zege voor de mannen van Inter Rijswijk.

Door deze twee overwinningen kan Inter Rijswijk op dit moment verder naar boven kijken, en is in januari de aansluiting met de middenmoot het volgende doel.