Hockey Foundation wil dertig nieuwe verenigingen opstarten

9 September 2020, 16:01 uur
Sport
mainImage

De Rabobank en de Koninklijke Nederlandse Hockey Bond (KNHB) willen in de komende tien jaar dertig nieuwe hockeyclubs oprichten in wijken waar doorgaans minder vaak gesport wordt in verenigingsverband. Met het initiatief, de Hockey Foundation, willen de bank en sportbond 10.000 kinderen aan het sporten krijgen bij een hockeyclub.

Volgens de Rabobank en de KNHB draagt het verenigingsleven dat bij een hockeyclub komt kijken bij aan de ontwikkeling van eigenschappen waar kinderen ook buiten het veld veel aan hebben. Zo krijgen ze verantwoordelijkheden toevertrouwd, ontdekken ze nieuwe talenten en sluiten ze nieuwe vriendschappen, aldus de initiatiefnemers.

Het project ondersteunt vrijwilligers bij het oprichten van nieuwe verenigingen en probeert ook de betreffende gemeentes warm te laten lopen, zegt Erik Gerritsen van de KNHB. "De Rabobank zorgt voor een belangrijk deel van de financiering van het project en zet zijn netwerk in, terwijl de KNHB ervaring, kennis en mankracht levert om deze nieuwe verenigingen een goede start te kunnen laten maken."

De Hockey Foundation heeft tot dusver drie nieuwe hockeyclubs gestart, waarvan twee in Amsterdam (Amsterdam Dynamics in Zuidoost en AHC Noorderlicht in Noord) en een in Utrecht (UNO in Overvecht). In 2021 wil het initiatief nog eens drie clubs starten.


Door: ANP