Henk Veerman goud waard voor ADO Den Haag; 2-1 zege op TOP Oss

7 October 2023, 11:57 uur
ADO Den Haag/Angelo Blankespoor
Henk Veerman .

In de laatste speelronde van de eerste periode in het treffen tegen TOP Oss heeft ADO Den Haag drie punten gepakt dankzij twee treffers van Henk Veerman. De Haagse ploeg won op eigen veld met 2-1.

Het duurde ruim tien minuten voordat ADO Den Haag voor het eerst gevaarlijk kon worden. Hamdaoui stuurde met een diepe bal Veerman weg. De spits nam de bal met de borst te hard aan waardoor doelman Havekotte een schot op het doel kon voorkomen. ADO Den Haag had het overwicht en bleef rustig zoeken naar de mogelijkheden. Niet veel later diende dan ook de volgende kans zich aan. Uit een voorzet op maat van Klas, kopte Veerman perfect de bal in de verre hoek binnen: 1-0! Na het doelpunt bleef ADO Den Haag geduldig door voetballen en kwam het niet in gevaar, maar creëerde zelf ook weinig. ADO Den Haag was nog één dichtbij nadat  Ché zijn inzet, van dichtbij, net naast zag gaan uit een ingestudeerde vrije trap, maar daar bleef het dan ook bij. De 45 minuten spelen was het nog altijd 1-0 in het Bingoal Stadion.

ADO Den Haag leek niet helemaal wakker te zijn na de aftrap van de tweede helft. Doelman Nikiema moest tot twee keer toe ingrijpen, nadat TOP Oss gevaarlijk kon worden. In tegenstelling tot de eerste helft, waar de thuisploeg domineerde, ging het spel in de beginfase van de tweede helft wel meer over en weer. Hamdaoui telde het doelpunt aan Haagse zijde al bijna, toen hij Havekotte nog net zijn schot uit de bovenhoek zag plukken.

Geheel onverwacht stond het dan toch 1-1. De hoge bal van Allemeersch leek over de lijn te gaan, maar belandde dan toch achter Nikiema in het doel. Er volgde een rommelige periode, waarin TOP Oss tot drie keer toe op de bon ging, waarvan twee van deze gele kaarten bestemd waren voor doelpuntenmaker Allemeersch. Zodoende moest de aanvaller met rood het veld verlaten en stonden de bezoekers er plotseling nog met tien man voor.

ADO Den Haag voerde intussen de druk op én met resultaat. Niemand minder dan Veerman mocht opnieuw een doelpunt achter zijn naam schrijven. Uit een voorzet van Koudossou schoot de spits feilloos binnen: 2-1