Hagenaar Edwin de Graaf maakt seizoen af als hoofdtrainer Roda JC

24 January 2023, 12:51 uur
Sport
mainImage
Orange Pictures
Edwin de Graaf.

Hagenaar Edwin de Graaf is de nieuwe hoofdtrainer van Roda JC. De Limburgse club was op zoek naar een opvolger van Jurgen Streppel, die de club eind vorig jaar verliet om als technisch directeur bij Helmond Sport te gaan werken. De Graaf heeft tot het einde van het seizoen getekend in Kerkrade.

"De afgelopen periode hebben we met verscheidene kandidaten gesprekken gevoerd over de invulling van het hoofdtrainerschap", aldus algemeen directeur Jordens Peters. "De keuze is na een zorgvuldig proces uiteindelijk op Edwin gevallen, omdat we vinden dat hij past binnen de kernwaarden van de club en daarnaast over de juiste persoonlijkheid en kwaliteiten beschikt die het beste bij de huidige spelersgroep passen. Samen met Edwin en de huidige technische staf gaan we de uitdaging aan en gaan we knokken voor een plek in de play-offs."

De 42-jarige De Graaf was vorig seizoen hoofdtrainer bij NAC Breda, waar zijn contract niet werd verlengd. Hij was in het verleden ook assistent bij ADO Den Haag. Als speler kwam hij uit voor onder meer Feyenoord, NAC en Excelsior.

Roda JC staat negende in de Keuken Kampioen Divisie. Vrijdag neemt de club uit Kerkrade het thuis op tegen FC Dordrecht en De Graaf zit dan al op de bank.

 


Door: ANP