Rijswijks Dagblad | Haase nog 1 zege af van hoofdtoernooi Australian Open
mainImage

Haase nog 1 zege af van hoofdtoernooi Australian Open

Tennisser Robin Haase.
12 januari 2021, 19:48 uur
Sport

Tennisser Robin Haase heeft nog één overwinning nodig om zich van deelname aan de Australian Open te verzekeren. De 33-jarige Haase was in Doha, waar de voorrondes eenmalig plaatsvinden, in de tweede kwalificatieronde met 6-4 7-5 te sterk voor de Italiaan Gian Marco Moroni.

Woensdag neemt Haase het in de derde en laatste ronde van het kwalificatietoernooi op tegen de Fransman Quentin Halys, de mondiale nummer 206. Zelf bezet Haase plek 198 op de wereldranglijst.

Haase deed van 2010 tot en met 2019 tien keer op een rij mee aan de Australian Open. In 2011 haalde hij de derde ronde. Vorig jaar reisde hij niet af naar Melbourne omdat hij was afgezakt op de wereldranglijst.

Tallon Griekspoor doet volgende maand niet mee aan de Australian Open. De nummer 155 van de wereld moest in de tweede kwalificatieronde na een goede start zijn meerdere erkennen in de Australiër John-Patrick Smith. Het werd in 2-6 6-3 6-4 voor de mondiale nummer 315.

De 24-jarige Griekspoor plaatste zich vorig jaar in Melbourne voor de eerste keer in zijn loopbaan voor het hoofdtoernooi van een grandslamtoernooi. In de eerste ronde van de Australian Open verloor hij toen van de Amerikaan Taylor Fritz.

Eerder op de dag verzekerde Botic van de Zandschulp zich net als Haase van een plek in de derde en laatste kwalificatieronde. Hij treft de Fransman Mathias Bourgue met als inzet een plek in het hoofdtoernooi, dat pas op 8 februari begint.


Door: ANP | Foto: ANP