Haase en Van de Zandschulp winnen van Rojer in dubbelspel

19 January 2022, 09:21 uur
Sport
mainImage
ANP
Hagenaar Robin Haase.

Hagenaar Robin Haase en Botic van de Zandschulp hebben op de Australian Open landgenoot Jean-Julien Rojer en zijn partner Marcelo Arévalo uit El Salvador verslagen. Haase en Van de Zandschulp wonnen het duel in de eerste ronde van het dubbelspel in drie tiebreaks: 6-7 (5) 7-6 (8) 7-6 (8).

De tiebreak van de derde set gaat tot de tien. In die tiebreak stonden Rojer en Arévalo met 8-6 voor. Haase en Van de Zandschulp pakten echter vier punten op rij. De partij duurde liefst 2 uur en 41 minuten.

Rojer en Arévalo waren als 14e geplaatst in Melbourne. Ze vormen pas sinds dit seizoen een koppel.

Van de Zandschulp is ook nog actief in het enkelspel. Daarin neemt hij het donderdag in de tweede ronde op tegen de Fransman Richard Gasquet.

Ook Wesley Koolhof wist zijn eerste wedstrijd te winnen. Samen met de Brit Neal Skupski was hij met 6-1 6-4 te sterk voor Romain Arneodo uit Monaco en de Fransman Benoît Paire.

Het als tiende geplaatste duo Koolhof/Skupski is dit jaar nog ongeslagen. Koolhof en Skupski wonnen in 2022 al een toernooi in Melbourne en een in Adelaide. Ze vormen pas sinds het begin van dit seizoen een koppel.


Door: ANP