Haagse trainer Steijn redelijk tevreden over Ajax tegen Heracles

13 August 2023, 09:47 uur
Sport
mainImage
ANP
Maurice Steijn.

De Haagse trainer Maurice Steijn was redelijk tevreden over de competitiezege van Ajax op Heracles Almelo (4-1). "We hebben gespeeld om heel veel doelpunten te maken. We hebben ook heel veel kansen gekregen. We hadden ook wel wat vaker mogen scoren, maar het is een goede uitslag", zei hij.

"Ik vond ons in de eerste helft soms te langzaam spelen", zei Steijn. "Vooral achterin mocht het sneller. In de tweede helft deden we dat beter. Net toen ik wilde wisselen, maakte Kudus die belangrijke 2-1. Kudus is een sieraad, maar we hebben hem onvoldoende in stelling gebracht. Dat moet beter."

Steijn kon vlak na de wedstrijd weinig zeggen over de ernst van de blessure van Gerónimo Rulli, de doelman die na een botsing met Jizz Hornkamp niet meer verder kon. Hij verving de Argentijn niet door Diant Ramaj, die onlangs voor 8 miljoen euro van Eintracht Frankfurt werd overgenomen. Steijn bracht Jay Gorter in het veld.

"Ik heb Ramaj pas een half uur zien spelen", zei Steijn. "En Gorter kent onze verdedigers veel beter. Daarom koos ik voor hem. We hebben Ramaj gehaald omdat we Gorter willen verhuren. Hij moet wekelijks gaan keepen. We hebben veel vertrouwen in hem."

Steijn was erg tevreden over de nieuwe Kroatische verdediger Jakov Medic, die prachtig gelijkmaakte (1-1). "Hij deed het goed en niet alleen vanwege die fantastische treffer. Hij weet dat we hem niet hebben gehaald als eerste vervanger van Jurriën Timber. Hij staat misschien wel een plekje achter die vervanger. Maar daar legt hij zich niet bij neer. Hij gaat voor zijn kans en traint erg goed en hard. Ik hoef hem niet te motiveren."

 


Door: ANP