Gudde verwacht dat ArenA voor de helft gevuld is bij EK

24 March 2021, 00:38 uur
Sport
mainImage
ANP
Gudde

KNVB-directeur Eric Gudde hoopt dat de Johan Cruijff ArenA komende zomer bij de EK-wedstrijden van het Nederlands elftal voor ruim de helft gevuld is. "Ik hoop op een stadion dat voor twee derde, of driekwart, gevuld is", zei de directeur betaald voetbal bij de NOS, in reactie op de persconferentie van het kabinet. De ArenA biedt normaal gesproken plaats aan bijna 55.000 toeschouwers.

De altijd optimistische coronaminister Hugo de Jonge zei dat met gebruik van toegangstests en de CoronaCheck-app vanaf mei weer meer mogelijk is. De KNVB denkt dat bij de laatste vier speelrondes in de Eredivisie, de laatste drie in de Keuken Kampioen Divisie en de daaropvolgende play-offs weer met een beperkt aantal toeschouwers gespeeld kan worden.

"Zo helder en perspectiefvol heb ik Hugo de Jonge lang niet gehoord", aldus Gudde. "Dat perspectief hebben de clubs ongelooflijk hard nodig, met name om een brug te slaan richting de fans en sponsoren voor volgend seizoen. We gaan in de slotfase van het seizoen uit van een bezetting van 20, 25 procent van de stadions. Het EK is weer later, het aantal mensen dat is ingeënt is dan nog vele malen groter. Volgende week hebben we daar gesprekken over met minister Tamara van Ark en burgemeester Femke Halsema van Amsterdam, want we moeten de UEFA kenbaar gaan maken waar wij van uit gaan."