Rijswijks Dagblad | Groenewegen mag van Jumbo-Visma niet starten
mainImage

Groenewegen mag van Jumbo-Visma niet starten

Dylan Groenewegen.
7 augustus 2020, 18:29 uur
Sport

Wielerploeg Jumbo-Visma heeft besloten renner Dylan Groenewegen voorlopig niet in wedstrijden te laten uitkomen. De formatie zegt eerst te wachten op het oordeel dat de disciplinaire commissie van 's werelds overkoepelende organisatie UCI velt over het incident waarbij Groenewegen deze week betrokken was.

Door in de sprint in de eerste etappe van de Ronde van Polen van zijn lijn af te wijken veroorzaakte hij een valpartij, waarbij landgenoot Fabio Jakobsen zwaargewond raakte. Volgens Jumbo-Visma geeft Groenewegen zijn fout volmondig toe. "Dylan erkent dat hij een incorrecte manoeuvre heeft gemaakt en dat hij terecht is gediskwalificeerd."

De leiding van de Nederlandse formatie heeft eerst met de renner gesproken, alvorens maatregelen te treffen. "Dylan is kapot van wat er is gebeurd vanwege de, ongewilde, ernstige consequenties voor de anderen die bij de valpartij betrokken waren. Het spijt hem enorm", zo laat Jumbo-Visma verder weten.

Zonder details te geven zegt de ploeg dat de renner en zijn familie negatieve reacties hebben gekregen. "Zij zijn door sommigen op verwerpelijke wijze bejegend. We zullen Dylan en zijn familie bijstaan om door deze ook voor hen mentaal zware tijden te komen."

Ook zegt Jumbo-Visma geschokt te zijn door de consequenties van de valpartij. "Voor nu staat de gezondheid en het herstel van Fabio voorop. Onze gedachten gaan uit naar Fabio Jakobsen en de andere mensen die betrokken waren bij de verschrikkelijke valpartij in de Ronde van Polen."

Groenewegen had op korte termijn sowieso niet kunnen rijden, omdat hij zelf bij de crash een sleutelbeen brak.


Door: ANP | Foto: ANP