Giovanni Franken begint met nederlaag bij ADO Den Haag

8 March 2022, 00:08 uur
franken
Giovanni Franken.

In een doelpuntenfestijn heeft ADO Den Haag met 6-3 verloren van Jong Ajax op Sportpark De Toekomst. De Haagse formatie keek tegen een 3-1 achterstand aan bij rust en kreeg tien minuten na rust de vierde tegentreffer om de oren. Nadat de bezoekers binnen in korte tijd twee treffers maakten leek er weer wat hoop voor de ploeg van trainer Giovanni Franken, die als opvolger van de ontslagen Ruud Brood zijn debuut maakte op de bank bij ADO Den Haag. Toen Kudus vijf minuten later de 5-3 maakte was er weinig meer van over. In de slotfase maakte Ünüvar ook nog de 6-3 en werd het dus een pijnlijke avond voor ADO Den Haag.

Na drie en een halve week zonder wedstrijd mocht ADO Den Haag dan eindelijk weer in actie komen uit tegen Jong Ajax. Aan de aftrap was er met Benjamin Reemst één opvallende nieuwe naam vanwege de afwezigheid van Dhoraso Klas. De middenvelder mocht daarmee zijn debuut maken in de hoofdmacht van ADO Den Haag. In het eerste kwartier van het duel gebeurde er vrijwel niets voor beide doelen. In de achttiende minuut, Jong Ajax meldde zich voor het eerst voor het vijandelijke doel, bracht Kudus de 1-0 op het scorebord. De Ghanees schoot met een rare boog de bal in de linkerhoek achter Damen. Drie minuten later verdubbelden de Amsterdammers de score bijna. De rappe Hansen werd weggestuurd en dit keer was Damen er op tijd bij.

Niet lang hierna trok ADO Den Haag de score weer gelijk. Debutant Reemst behield goed het overzicht en wist precies op tijd de pass op Kishna te geven. Oog in oog met doelman Setford bleef hij koel en schoof de bal onder de keeper door. Na een weifelend begin was het duel nu echt los en beide ploegen werden wat gevaarlijker. Eerst kon Danilo net niet bij de bal en kort daarna kreeg Verheydt een goede mogelijkheid met een kopbal. In minuut 30 wist ADO Den Haag bijna op voorsprong te komen. Opnieuw was het Reemst met een goede pass, maar Steijn kreeg van de defensie van Jong Ajax geen tijd om te schieten. Net op het moment dat de bezoekers iets beter werden zette Danilo de thuisploeg opnieuw op voorsprong. Vijf minuten later werd de marge zelfs nog groter. Danilo werd weggestuurd en binnen het strafschopgebied gevloerd door Damen. De scheidsrechter wees resoluut naar de stip en Kudus wist de strafschop te verzilveren.

Met een achterstand van 3-1 ging ADO Den Haag met een teleurgesteld gevoel de kleedkamers in. De Haagse formatie moest met een antwoord komen in de tweede helft. Dat leek ook te lukken toen Steijn met een corner Kemper wist te bereiken. De linksback kopte echter net naast. In de aanval hierop maakte Ünüvar de 4-1 en leek de wedstrijd gespeeld. Toch stond het slechts vijf minuten later 4-3 en gloorde er weer hoop voor de Hagenezen. Eerst was het Verheydt die van dichtbij kon inschieten en daarna bleef Steijn koel voor het vijandelijke doel na een goede bal van Catic.

De achterstand was opeens nog maar een doelpunt en dit bood perspectief voor de ploeg van Franken. Dit perspectief draaide weer met de 5-3 die opnieuw van de voet van Kudus kwam. Van dichtbij en zonder verdedigers in de buurt wist de aanvallende middenvelder zijn hattrick binnen te schieten. Een harde tik voor de Haagse formatie dat net weer in het duel leek te komen. In de fase hierna probeerde ADO Den Haag het nog wel en Bourard kreeg twee mogelijkheden. Zijn eerste poging belandde in het zijnet en de tweede was van ver en miste richting. ADO Den Haag wist te weinig echt gevaarlijk te worden, terwijl Jong Ajax zich offensief eigenlijk ook niet veel meer liet zien. In de slotfase werd het nog wat pijnlijker toen Jong Ajax een vrij eenvoudig gegeven strafschop kreeg. Ünüvar maakte de strafschop. De wedstrijd was daarvoor eigenlijk al gespeeld.