Gianni Zuiverloon keert terug bij ADO Den Haag

5 November 2020, 16:32 uur
Sport
mainImage
ADO Den Haag

Gianni Zuiverloon keert terug bij ADO Den Haag, de 33-jarige verdediger tekende een zogeheten prestatiecontract voor 1 jaar met een optie voor nog een seizoen. 

Zuiverloon kwam eerder al drie seizoenen voor ADO uit waarin hj 83 wedstrijden speelde en 3 goals maakte. De uit de academie van Feijenoord afkomstige verdediger, hij debuteerde in het eerste team in 2004,  speelde daarnaast ook RKC Waalwijk, West Bromwich Albion, Ipswich Town, RCD Mallorca, Cultural Leonesa, Delhi Dynamos (nu Odisha FC) en Kerala Blasters. Dat betekent dus naast de eredivisie-ervaring ook nog eens 35 wedstrijden in de Premier League, 8 optredens in La Liga en 15 Europese duels. De oud-jeugdinternational verbleef de afgelopen twee jaar in India bij Blasters. 

Zuiverloon verheugt zich op de terugkeer.  “Het is super leuk om terug te zijn. Er was maar één club waarbij een terugkeer perfect in het plaatje paste en dat was ADO Den Haag. Ik heb hier al drie goede jaren gehad en heb alleen maar positieve gevoelens bij deze club, die ook nog dicht bij huis is”, vertelt hij.  “Ik hoop iets toe te voegen binnen de lijnen, maar wil ook daarbuiten een meerwaarde zijn voor de jonge selectie. Er zit veel talent in de ploeg en ik wil mijn ervaring toepassen in het stimuleren van de ontwikkeling van mijn medespelers en het team als geheel.”