Rijswijks Dagblad | Gezamenlijk persbericht Te Werve en Sportlust '46

Gezamenlijk persbericht Te Werve en Sportlust '46

mainImage
Afbeelding is niet meer beschikbaar

Naar aanleiding van een trap die een speler van HVV Te Werve uit Rijswijk vorig weekend uitdeelde aan een speler van Sportlust ’46 uit Woerden heeft een gesprek plaats  gevonden tussen het bestuur van beide verenigingen. Hierbij waren ook de aanvoerders van de betrokken teams aanwezig.

Dit gesprek heeft afgelopen maandagavond in goede harmonie plaatsgevonden. Hierin werden door het bestuur van HVV Te Werve nogmaals excuses aangeboden. De excuses zijn door het bestuur van Sportlust ’46 geaccepteerd. Er was sprake van een sportieve wedstrijd waarin over en weer fanatieke duels werden uitgevochten.

Het natrappen paste niet in het beeld van de wedstrijd, hetgeen door beide aanvoerders werd bevestigd. Het bestuur van Te Werve heeft de betreffende speler, hangende het onderzoek van de tuchtcommissie van de KNVB, geschorst. De aanklager amateurvoetbal van de KNVB is inmiddels een onderzoek gestart. Zowel Sportlust’46 als HVV Te Werve gaan uit van een adequate opvolging door de KNVB.

De verenigingen benadrukken dat dit soort overtredingen niet thuis horen op een voetbalveld. De beelden van de overtreding zijn massaal gedeeld via de media. Als reactie daarop zijn er door enkele personen richting HVV Te Werve in het algemeen en de betrokken speler in het bijzonder bedreigingen geuit. Beide verenigingen zijn van mening dat dergelijke reacties ongepast zijn en betreuren deze gang van zaken.

Voor de clubs gaat vanaf vandaag het vizier op de aankomende wedstrijden. Voor Sportlust ’46 staat aanstaande zaterdag de derby tegen ARC uit Alphen op het programma en HVV Te Werve strijdt nog tegen degradatie. Sportlust '46 en HVV Te Werve hopen elkaar in goede harmonie opnieuw te treffen in de finale van de districtsbeker van de KNVB.

 


Foto: Digitaal Dagblad