Gemeente Rijswijk wil ballonhal in RijswijkBuiten

10 June 2020, 12:36 uur
Sport , Algemeen
mainImage

De ene sporthal, aan de Generaal Spoorlaan, is nog niet uit de grond gestampt of er worden in Rijswijk alweer plannen gesneden voor een tweede nieuwe sporthal, bescheidener van formaat weliswaar. De nieuwbouwwijk Rijswijk Buiten groeit zo explosief en trekt zoveel jonge gezinnen met kinderen aan, dat er de komende jaren rekening moet worden gehouden met gebrek aan capaciteit voor de binnensport.

Sportwethouder Björn Lugthart opperde dinsdag tijdens een commissievergadering dan ook de gedachte om in  RijswijkBuiten een sporthal neer te zetten om aan de behoeften van de bewoners te voldoen. Gesprekken met externe partijen zijn gaande, maar het zal nog wel even duren voordat de hal er inderdaad staat. Lugthart houdt er rekening mee dat dat pas zal gebeuren in de volgende raadsperiode, na 2022.

De fractie Wij. heeft ook al nagedacht hoe de nieuwe sporthal in de nieuwbouwwijk van de snelst groeiende gemeente van ons land eruit moet zijn. Als het aan de fractie van Wij., de coalitiepartij van Lugthart ligt, wordt de nieuwe sporthal in Rijswijk een luchthal. Zo een hal, ook wel ballonbal genoemd, biedt oplossing voor activiteiten die niet het gehele jaar door in de buitenlucht kunnen worden beoefend.

Redactie: Peter Petit