Gelijkspel Te Werve na ruime achterstand

29 April 2018, 11:17 uur
Sport
mainImage
Digitaal Dagblad
Afbeelding is niet meer beschikbaar

De voetballers van Te Werve wisten zaterdag een 0-2 achterstand tegen directe degradatie concurrent Breukelen toch nog goed te maken. Door het 2-2 gelijkspel, staan de Rijswijkers nog altijd op de ‘veilige’ elfde plaats met twee punten voor op degradatieplekken in de Eerste Klasse.

Handhaving in de Eerste Klasse leek zaterdagmiddag halverwege de tweede helft een moeilijk verhaal te gaan worden voor Te Werve. Op eigen veld keek de ploeg van coach Huib van Oostrom Soede tegen Breukelen, dat net onder de ‘rode streep’ staat, tegen een 0-2 achterstand aan. Vervolgens lieten de groenwitten ineens wel de benodigde strijdlust zien en begonnen de duels te winnen. Te Werve kreeg diverse kansen en Jaël Paas bracht de thuisploeg met de aansluitingstreffer terug in de wedstrijd. Vervolgens ontstond er een belegering van het strafschopgebied van de tegenstander en het was wachten op de gelijkmaker. Die viel kort na de 1-2 en opnieuw was het Paas die op prachtige wijze wist te scoren.



Te Werve wil erop en erover en ging op jacht naar de winnende. Het kreeg ook de nodige kansen daarop, maar de 3-2 wilde niet vallen. Na het eindsignaal moest Te Werve zich tevreden stellen met een punt en met de wetenschap dat het een grote kans op lijfsbehoud heeft gemist. Het heeft handhaving echter nog in eigen hand. Dan zullen er in de laatste drie wedstrijden, waaronder volgende week tegen koploper Volendam, wel punten gepakt moeten worden.