Geen districtsfinale voor Te Werve

26 April 2018, 08:41 uur
Digitaal Dagblad
Afbeelding is niet meer beschikbaar

Het is de voetballers van Te Werve niet gelukt zich te plaatsen voor de finale van de districtsbeker West II. De Rijswijkers werden woensdagavond op eigen veld met grote cijfers uitgeschakeld door FC ’s Gravenzande; 1-7.

Een half uur lang hield de thuisploeg stand tegen de gasten uit het Westland. Daarna vielen de doelpunten snel. Na de 0-1 in de 29e minuut droop Te Werve na het rustsignaal met een 0-4 achterstand af richting de kleedkamer. Daarmee was de droom van het bereiken van de finale uit zicht. In de tweede helft maakte Rico Kogeldans bij 0-6 tien minuten voor tijd vanaf de strafschopstip nog de eretreffer, waarna ’s Gravenzande ook nog eens doel trof; 1-7.

Na jaren met louter mooie berichten van Te Werve en drie promoties in drie jaar tijd, heeft de Rijswijkse club dit jaar te kampen met tegenwind. In de eerste klasse strijdt de club  tegen degradatie. Zaterdag staat aan ’t Julialaantje de belangrijke wedstrijd tegen FC Breukelen op het programma dat twee punten minder heeft dan de Rijswijkers. Na alle ellende rond het schopincident, waarvan het  filmpje op alle landelijke tv zenders is uitgezonden, was Te Werve wel weer eens toe aan een positief geluid. Hoewel de 1-7 oorwassing van woensdag niet in die categorie past, is het feit dat de club door het bereiken van de halve finale wel de KNVB Beker heeft bereikt dat wel.