Geen Berghuis, wel Leroy Fer bij Oranje

19 August 2020, 13:43 uur
Sport
mainImage
Orange Pictures
Fer

De voorselectie van het Nederlands elftal voor de UEFA Nations League-duels met Polen en Italië bestaat uit 32 spelers. Leroy Fer is de enige Feyenoorder in de voorlopige spelersgroep van het Nederlands elftal. Steven Berghuis is afgevallen. Hij is nog niet volledig hersteld van een longinfectie, die hij opliep tijdens zijn vakantie en waarvoor hij in het ziekenhuis moest worden opgenomen. Opvallende afwezig is ook Mathijs de Ligt vanwege een langdurige blessure.

Nederland speelt vrijdag 4 september zijn eerste UEFA Nations League-duel tegen Polen. Drie dagen later, op maandag 7 september, is Italië de tweede tegenstander van Oranje in de Nations League. Beide duels worden in de Johan Cruijff ArenA in Amsterdam gespeeld en beginnen om 20.45 uur.

De geselecteerden zijn:
Bizot, Cilessen, Krul, Zoet, Aké, Blind, Van Dijk, Dumfries, Hateboer, Schuurs, Tete, Veltman, De Vrij, Wijndal, Van de Beek, Fer, F. de Jong, Koopmeiners, Propper, De Roon, Strooman, Vilhena, Wijnaldum, Babel, Berwgwijn, Boadu, Ihattaren, L. de Jong, Promes, Stengs en Weghorst.