Fraser vindt het heel pijnlijk en jammer dat hij het WK mist

11 April 2022, 21:17 uur
Sport
mainImage
ANP
Henk Fraser.

Henk Fraser heeft er geen goed gevoel bij dat hij het Nederlands elftal verlaat. De assistent-bondscoach doet dat noodgedwongen omdat zijn nieuwe werkgever FC Utrecht er niet mee akkoord gaat dat hij tijdens interlandperiodes de club tijdelijk verruilt voor Oranje.

"Ik ben hier vorig jaar aan begonnen. Louis van Gaal had toen natuurlijk keuze genoeg. Als dan de keuze op jou valt en je gaat halverwege weg, dan is dat niet leuk. Niet leuk voor mezelf, maar ik vind het vooral voor hem supervervelend", aldus Fraser maandag in Amsterdam, waar hij de première van de film van Louis van Gaal bijwoonde. "Ik zag er tegenop daar met Van Gaal over te praten. Ik heb zijn goedkeuring gehad, dat maakt het een stuk makkelijker."

Fraser is nu nog trainer van Sparta. De Rotterdammers gaven hem wel toestemming voor het interim assistent-bondscoachschap. Toen Utrecht de voorwaarde stelde, moest Fraser wel even nadenken. "Wie wil er niet naar het WK? Dit is iets wat heel pijnlijk en heel jammer is. Maar ik wilde ook heel graag naar FC Utrecht. Ik moet kijken naar mijn belang. Ik moet ook respecteren dat het belang van een club anders is."


Door: ANP