Feyenoord speelt opnieuw gelijk tegen FC Midtjylland: 2-2

13 October 2022, 20:54 uur
Sport
mainImage
ANP

Feyenoord heeft in de groepsfase van de Europa League opnieuw gelijkgespeeld tegen FC Midtjylland. In de Kuip eindigde de tweede ontmoeting tussen de clubs na een aardig duel in 2-2. Feyenoord en Midtjylland staan nu beide op 5 punten. De krachtverschillen in deze groep blijven daarmee vooralsnog minimaal.

Vorige week had Feyenoord in de uitwedstrijd tegen Midtjylland ook al met 2-2 gelijkgespeeld.

Halverwege was het 1-1. Na iets meer dan een kwartier kwamen de Denen op voorsprong. Emiliano Martínez schoot van afstand raak, na slecht uitverdedigen van Alireza Jahanbakhsh. Feyenoord had daarvoor al wel enkele kansjes gehad. Santiago Giménez schoot net naast, een schot van Sebastian Szymanski werd geblokt door Deense verdedigers.

Jahanbakhsh en Giménez waren basisspelers bij Feyenoord, waardoor onder meer Danilo en Javairô Dilrosun op de bank begonnen. Dilrosun viel in de 72e minuut in, Danilo enkele minuten later.

Nadat verdediger Gernot Trauner voor de Rotterdammers nog eens de paal raakte, werd het na ruim een half uur alsnog gelijk. Quinten Timber schoot raak, na voorbereidend werk van Giménez en Szymanski.

Meteen na de hervatting kwam Feyenoord op voorsprong. Dávid Hancko zorgde voor de 2-1, nadat Lutsharel Geertruida een hoekschop had verlengd. Lang kon de thuisclub er niet van genieten. Ruim tien minuten later was het alweer gelijk. Erik Sviatchenko scoorde, op aangeven van Evander. Feyenoord was daarna nog wel enkele keren dreigend, maar had in de afwerking het geluk niet mee.

Later op de avond speelt in deze groep nog Lazio tegen Sturm Graz. Deze clubs staan momenteel op 4 punten.

 


Door: ANP