Feyenoord scoort zesmaal en viert recordzege op Ajax uitbundig

7 April 2024, 16:54 uur
Sport
mainImage
ANP

Feyenoord heeft voor de tweede keer dit seizoen met een recordscore van Ajax gewonnen. De club uit Rotterdam vernederde de grote rivaal uit de hoofdstad met (6-0), na de uitzege van eind september in de Johan Cruijff ArenA (0-4).

Feyenoord won nog nooit eerder een wedstrijd tegen Ajax in de Eredivisie met zes doelpunten verschil. De uitzege van eerder dit seizoen in Amsterdam ging ook al als record de boeken in.

Volgens trainer Arne Slot gaat Feyenoord de landstitel niet meer prolongeren. Daarvoor is de achterstand van 9 punten op het ongenaakbare PSV te groot. Maar in Rotterdam kunnen ze leven met een tweede eindklassering en een ticket voor de Champions League. Zeker als op 21 april NEC wordt verslagen in de bekerfinale.

Helemaal niets

"Helemaal niets in Amsterdam", zongen de dolgelukkige fans van de thuisploeg. Ajax zal nog wel even de tijd nodig hebben om uit de sportieve en bestuurlijke crisis te komen. De club zakte naar de zesde plaats in de Eredivisie, een positie die na het seizoen een plaats in de play-offs voor Europees voetbal oplevert. Algemeen directeur Alex Kroes werd dinsdag geschorst omdat hij met voorkennis heeft gehandeld in aandelen Ajax. De club uit Amsterdam zoekt ook nog naar een hoofdtrainer, technisch directeur en hoofd opleiding.

Ajax liet zich volledig wegspelen in De Kuip. De onzekere en machteloze ploeg creëerde geen enkele kans. Feyenoord ging vanaf de aftrap op zoek naar de openingstreffer en het was een klein wonder dat die pas in de 34e minuut viel. Igor Paixão profiteerde van een fout van Ahmetcan Kaplan (1-0). Een minuut later was het 2-0. Jorrel Hato leverde de bal zomaar in en zag Yankuba Minteh scoren. David Hancko was in blessuretijd van de eerste helft de derde Feyenoorder die doel trof. Ook hij passeerde Gerónimo Rulli, de vervanger van de geblesseerde Diant Ramaj.

Brobbey

De van een hamstringblessure herstelde Brian Brobbey reisde met Ajax naar Rotterdam, maar bleef de hele wedstrijd op de bank. Trainer John van 't Schip heeft zijn spits de komende week hard nodig in de strijd om de vijfde plaats van de Eredivisie. Hij hoopt dat de geblesseerde Steven Berghuis en Jordan Henderson ook snel aansluiten.

De dreun die Feyenoord uitdeelde, zal zich ook wel even laten voelen bij Ajax. Minteh en Paixão maakten na rust hun tweede doelpunt en ook Quinten Timber trof doel. Feyenoord kreeg nadien nog zoveel kansen dat het zich eigenlijk tekortdeed met een recordzege van 6-0.


Door: ANP