Feyenoord met man meer pas laat voorbij FC Groningen

4 March 2023, 22:28 uur
Sport
mainImage
ANP

Feyenoord heeft de fans zaterdag weer eens lang op een goede afloop laten wachten. De koploper van de Eredivisie won in de slotfase echter toch nog van degradatiekandidaat FC Groningen. Oussama Idrissi scoorde in de 88e minuut de bevrijdende treffer, waardoor de Rotterdammers nu een voorsprong van 5 punten hebben op achtervolger AZ.

Na de hervatting moest FC Groningen al snel met een man minder verder. Isak Määttä kreeg zijn tweede gele kaart, omdat hij de bal al dan niet expres tegen de op de grond liggende Alireza Jahanbakhsh trapte. Vlak voor rust was dezelfde speler ook al met geel berispt, wegens tijdrekken.

In overtal voerde Feyenoord de druk wel op en kreeg het via bijvoorbeeld Idrissi en Jahanbakhsh mogelijkheden, maar steeds stond doelman Michael Verrips op de goede plek. De ingevallen Ezequiel Bullaude kopte op de lat. Het winnende doelpunt kwam er alsnog, zij het wat toevallig. Idrissi zag dat zijn voorzet door iedereen werd gemist, waardoor de bal vanzelf in het doel verdween.

Opvallend genoeg was de eerste kans van de wedstrijd voor Groningen. Elvis Manu speelde daarbij de bal wat te ver voor zich uit, waardoor de uitgekomen Duitse keeper Timon Wellenreuther simpel kon ingrijpen. Manu is oud-speler van de Rotterdammers.

Verder was vooral de thuisclub in de aanval. Dat leidde bijvoorbeeld tot een mogelijkheid voor Dávid Hancko, maar hij zag zijn inzet via een verdediger naast gaan. Ook een kopbal van Mats Wieffer miste het doel van Verrips. Een poging van Idrissi miste de kracht om Verrips in problemen te brengen.

Toch was het spel van de thuisclub in de eerste helft niet overtuigend geweest. Er waren weinig individuele acties, het tempo was soms te laag en het balverlies relatief groot. Mogelijk was er sprake van wat vermoeidheid, gezien het zware programma dat de Rotterdammers hebben.

Feyenoord, dat eerder in de week sc Heerenveen versloeg in de kwartfinales van het nationale bekertoernooi, is nog op drie fronten actief. De club speelt donderdag in de achtste finales van de Europa League tegen Sjachtar Donetsk uit Oekraïne.

De Pool Sebastian Szymanski maakte na weken van blessureleed als invaller zijn rentree bij Feyenoord.