Feyenoord legt verdediger Lotomba voor drie seizoenen vast

2 September 2024, 18:54 uur
Sport
mainImage
ANP

Feyenoord heeft de transfer van verdediger Jordan Lotomba afgerond. De 24-jarige Zwitser, die de afgelopen vier seizoenen uitkwam voor de Franse club OGC Nice, tekent bij Feyenoord tot medio 2027.

Lotomba debuteerde in 2016 bij Lausanne-Sport. Hij maakte daarna de overstap naar Young Boys en in 2020 naar Nice, waar hij samen speelde met Feyenoorder Calvin Stengs. Voor de Franse club was hij overwegend als rechtsback actief en speelde hij 143 duels. De Zwitser kwam ook al uit voor het nationale elftal.

"Ik heb veel zin om de kleuren van deze mooie club te gaan verdedigen", laat Lotomba via de club weten. "Ik ken Feyenoord natuurlijk van de Europa League-wedstrijd in 2019, toen ik met Young Boys in De Kuip speelde. Het publiek ging toen tekeer alsof het een WK-finale was, heel indrukwekkend. Mijn oud-ploeggenoot Stengs heeft me daarnaast ook veel positieve dingen over de club verteld."

Feyenoord nam onlangs voor ongeveer 52 miljoen euro afscheid van Mats Wieffer (Brighton & Hove Albion) en Lutsharel Geertruida (RB Leipzig).
 

 


Door: ANP