Feyenoord in achtste finales Europa League tegen Sjachtar Donetsk

24 February 2023, 13:16 uur
Sport
mainImage
ANP

Feyenoord neemt het in de achtste finales van de Europa League op tegen de Oekraïense topclub Sjachtar Donetsk. Dat is vrijdag door loting bepaald.

De Rotterdammers spelen 9 maart eerst een uitwedstrijd. Vanwege de oorlog zal dat duel niet in Oekraïne plaatsvinden. De return in De Kuip volgt een week later.

Sjachtar Donetsk bereikte de achtste finales donderdag moeizaam door in de tussenronde de Franse club Stade Rennes uit te schakelen. De nummer 2 van Oekraïne won het eerste duel met 2-1, maar in de return trok Rennes de stand gelijk. Na een verlenging en strafschoppen, plaatste Sjachtar zich voor de achtste finales.

Voormalig Ajax-speler Lassina Traoré voetbalt bij Sjachtar, dat geen supporters van Feyenoord zal ontvangen. De Rotterdamse club eindigde in de groepsfase van de Europa League als eerste. In de beslissende wedstrijd tegen Lazio misdroegen fans zich in De Kuip. Feyenoord had eerder al boetes gekregen van de UEFA voor ongeregeldheden tijdens Europese duels. In november bepaalde de UEFA dat Feyenoord als straf twee Europese uitduels zonder publiek moet spelen, waarvan één voorwaardelijk. Tijdens de return in Rotterdam moet een deel van het stadion dicht blijven.

Trainer Erik ten Hag neemt het in de achtste finales met Manchester United op tegen Real Betis. In de tussenronde rekenden de Engelsen af met een andere Spaanse club, FC Barcelona.

Union Berlin, donderdag te sterk voor Ajax, speelt tegen de Belgische club Union. Sevilla, verantwoordelijk voor de uitschakeling van PSV, is gekoppeld aan de Turkse topclub Fenerbahçe.

Feyenoord en AZ zijn de enige twee overgebleven Nederlandse clubs in Europa. AZ loot later op vrijdag voor de achtste finales van de Conference League.

De finale van de Europa League is dit jaar in Boedapest.

AZ Alkmaar
AZ treedt in de achtste finales van de Conference League aan tegen Lazio uit Italië, de nummer 5 van de Serie A. AZ speelt op 9 maart eerst een uitwedstrijd, de return is een week later in Alkmaar.

Het is de tweede editie van de Conference League. De eerste editie van het clubtoernooi werd vorig jaar gewonnen door AS Roma, dat Feyenoord in de finale versloeg.

De finale van het derde clubtoernooi wordt op 7 juni in Praag gespeeld.


Door: ANP