Feyenoord huurt spits Lucas Pratto van River Plate

1 January 2021, 17:15 uur
Sport
mainImage
Feyenoord Media

Feyenoord hoopt in Lucas David Pratto (32) zijn aanvallende versterking gevonden te hebben. De Argentijnse spits komt voor de rest van dit seizoen op huurbasis over van River Plate en tekende vandaag zijn contract.

De ervaren Pratto speelde het grootste gedeelte van zijn carrière in Zuid-Amerika en kwam bovendien vijf keer uit voor het nationale elftal van Argentinië. Zijn debuut als jeugdspeler van Boca Juniors maakte hij in 2007. 

In Zuid-Amerika beleefde hij meerdere clubsuccessen in Argentinië, Chili en Brazilië, wat hem ook diverse individuele prijzen opleverde. Zo kreeg Pratto in Argentinië al eens een onderscheiding voor Voetballer van het Jaar en werd hij in zowel Chili als Brazilië uitgeroepen tot beste buitenlandse speler van het jaar.

De overstap van Pratto naar Europa betekent niet zijn eerste avontuur buiten Zuid-Amerika. In Noorwegen speelde hij een half seizoen voor FC Lyn Oslo en tussen 2011 en 2013 was hij 85 wedstrijden de aanvalsleider voor het Italiaanse Genoa FC. In dat shirt was hij 33 keer trefzeker. De afgelopen jaren was Pratto weer actief in Zuid-Amerika, waar hij onder meer uitkwam voor São Paulo en River Plate.