Rijswijks Dagblad | Engelse voetbalbond wil Oranje-bondscoach Wiegman
mainImage

Engelse voetbalbond wil Oranje-bondscoach Wiegman

Sarina Wiegman (r)
11 augustus 2020, 19:13 uur
Sport

Sarina Wiegman is de top-kandidaat om de nieuwe bondscoach van de Engelse voetbalvrouwen te worden. Dat melden onder meer The Times en De Telegraaf. De 50-jarige Wiegman staat nu nog aan het roer bij de Oranje Leeuwinnen.

Wiegman, die enkele jaren geleden nog als assistent-trainer van Jong Sparta fungeerde, vierde de laatste jaren grote successen met de Nederlandse vrouwen. De Oranje Leeuwinnen werden in 2017 Europees kampioen en bereikten twee jaar later de finale van het WK. Daarmee plaatste Nederland zich ook voor de Olympische Spelen van Tokyo. Dat evenement werd door het coronavirus met een jaar verplaatst, maar het is niet waarschijnlijk dat Wiegman al voor de Spelen naar Engeland vertrekt.

De FA is evenwel volhardend, zo weten The Times en De Telegraaf. De Engelse bond is bereid om te wachten op Wiegman, die een contract heeft tot medio 2021 en na de Spelen dus de overstap kan maken. In Engeland moet ze de opvolger worden van voormalig Manchester United-speler Phil Neville. Wiegman moet in ieder geval tijdens het EK 2022, dat in Engeland wordt gehouden, voor de groep staan.


Foto: Orange Pictures