Eerste PDC winst Rijswijker Jeffrey de Zwaan

30 April 2018, 10:23 uur
Sport
mainImage
Digitaal Dagblad
Afbeelding is niet meer beschikbaar

De in Rijswijk geboren Jeffrey de Zwaan heeft dit weekeinde voor het eerst een door de PDC georganiseerd toernooi gewonnen. In de spannende eindstrijd van het Players Championship van Wigan was hij Jonny Clayton met 6-5 nipt de baas.

Het feit dat onder meer Michael van Gerwen aan het toernooi in Wigan meedeed, gaf de zege van De Zwaan (op foto in blauw shirt) extra cachet. Zelf was de Rijswijker persoonlijk verantwoordelijk voor de eliminatie van Zoran Lerchbacher, Michael Smith, Justin Pipe, Steve Beaton, James Wilson en Gabriel Clemens. Met name de 6-5 winst op Michael Smith, de nummer 9 op de Order of Merit (wereldranglijst) was bijzonder knap.

Tweemaal eerder bereikte Jeffrey de Zwaan een PDC finale, maar toen verloor hij beide keren van Gary Anderson. Driemaal scheepsrecht, want ditmaal liet hij het kaas niet van zijn brood eten door Welshman Jonny Clayton. Na een spannende ontknoping mocht de 22-jarige De Zwaan de eerste PDC overwinning bijschrijven. Op de Order of Merit zal hij zijn huidige 76e plek ongetwijfeld verlaten en flink stijgen.