Debuut Beugelsdijk bij Sparta: 0-0 bij Telstar

18 August 2020, 17:20 uur
Sport
mainImage
Orange Pictures

Tom Beugelsdijk debuteerde bij Sparta in de oefenwedstrijd tegen Telstar: 0-0. De centrale verdediger, die vorige week werd overgenomen van ADO, speelde een uur mee. Reda Kharchouch, de spits die van Telstar overkwam, ontbrak nog vanwege een blessure.

Trainer Henk Fraser had verder de beschikking over een coronavrije selectie. Opvallend, want vorige week vrijdag werden er nog twee personen bij Sparta positief getest op het virus. Bij een nieuwe test bleek dat de spelers in kwestie niet meer positief waren, waardoor Fraser - met uitzondering van Tim Coremans, Mica Pinto en Reda Karchouch - kon beschikken over zijn volledige selectie. In de aanval koos de coach voor het duo Lennart Thy/Emanuel Emegha.

In de wedstrijd achter gesloten deuren was de grootste kans in de eerste helft voor Abdou Harroui. Zijn inzet in de korte hoek werd evenwel gestopt door Telstar-doelman Schendelaar. Eerder al had Sparta-doelman Okoye bij een inzet van Glynor Plet goed ingegrepen. Ook was er een mogelijkheid voor Lennart Thy, die niet verder kwam dan het zijnet.

In de rust wisselde Fraser drie spelers: Vriends, Martis en Gravenberch kwamen in het veld voor Heylen, Faye en Emegha. Lennart Thy was vlak na rust met een prachtig schot op de buitenkant van de kruising dichtbij de openingstreffer. Harroui had in de 55ste minuut ook een mogelijkheid tot scoren, maar alleen voor doelman Schendelaar faalde hij.

In de 60ste minuut kwamen de veldspelers die nog niet gespeeld hadden in het veld. Alleen reservekeepers Benjamin van Leer en Michael Fabrie kregen geen speelminuten. Sparta had vervolgens drie mogelijkheden op rij via Danzell Gravenberch, Boyd Reith en nogmaals Gravenberch. Het was sowieso een goede middag voor de doelman van Telstar, ook zijn redding op het afstandsschot van Laros Duarte was fraai, waardoor Sparta uiteindelijk genoegen moest nemen met een schrale 0-0.

Opstelling Sparta Rotterdam: Maduka Okoye, Dirk Abels (60. Augustin Drakpe), Tom Beugelsdijk (60. Lorenzo Soares Fonseca), Michael Heylen (46. Bart Vriends), Lassana Faye (46. Bradley Martis); Abdou Harroui (60. Boyd Reith), Adil Auassar (60. Laros Duarte), Deroy Duarte (60. Sven Mijnans), Mohamed Rayhi (60. Jeffry Fortes); Lennart Thy (60. Bryan Smeets), Emanuel Emegha (46. Danzell Gravenberch).