De Zwaan uit Rijswijk debuteert op World Grand Prix met stunt

1 October 2018, 11:31 uur
Sport
mainImage
Digitaal Dagblad
Afbeelding is niet meer beschikbaar

Darter Jeffrey de Zwaan heeft zondagavond zijn debuut op de World Grand Prix in Dublin luister bijgezet met een uitstekende overwinning. De in Rijswijk geboren nummer 48 van de wereldranglijst versloeg de Belg Kim Huybrechts met twee sets tegen nul  (tweemaal 3-1 in legs).

Het duel tussen Jeffrey de Zwaan en Kim Huybrechts was het openingsaffiche van het toernooi, waarbij er naast finishen met een dubbel ook geopend moet worden met een dubbel. De Belg won de eerste leg, maar daarna was de tegenwoordig in Leidschendam woonachtige De Zwaan de baas. ´The Black Cobra´ hield zijn eigen legs en brak de zuiderbuur ook een keer. In de tweede set mocht De Zwaan openen en ook daarin was landgenoot veel te sterk. Door dubbele 3-1 setwinst met een mooi gemiddelde van 97,87 plaatste De Zwaan (tweede van links op onderstaande foto) zich voor de tweede ronde.

Naast de 22-jarige darter uit Rijswijk/Leidschendam plaatsten ook Michael van Gerwen, Raymond van Barneveld en Ron Meulenkamp voor de tweede ronde van de World Grand Prix. Maandagavond komen ook Danny Noppert (tegen Gerwyn Price) en Jermaine Wattimena (tegen Mervyn King) namens Nederland nog in actie in het toernooi dat tot en met volgende week zaterdag duurt en waarbij de winnaar 100.000 Britse pond wint.