De dood of de gladiolen voor Inter Rijswijk

9 February 2018, 00:00 uur
Sport
mainImage
Digitaal Dagblad
De dood of de gladiolen voor Inter Rijswijk

Zaterdag moet het gebeuren voor het vlaggenschip van Inter Rijswijk. Geen ontsnappingsroutes meer of excuses, er moet ’s avonds in de Marimbahal gewoon met 3-0 of 3-1 gewonnen worden van SV Land Taurus. Zo niet, dan kunnen de volleyballers de zevende plaats in de Eredivisie vergeten en daarmee ook de play-offs. Dan kan het seizoen 2017-2018 ook als mislukt beschouwd worden.

Winst tegen de nummer vier van de ranglijst betekent trouwens niet automatisch plaatsing in de kampioensgroep, want de Rijswijkers zijn ook nog afhankelijk van de resultaten op de andere velden. Zo mag Coniche Zwolle (huidige nummer zeven) niet winnen bij Advisie/SSS en Zaanstad (nummer acht) niet bij Dynamo Draisma. Inter, dat aan de vooravond van de slotronde van de competitie negende staat, wipt bij gunstige resultaten over de twee concurrenten heen. Het beloofd een heet, spannend en emotioneel avondje te worden in de Marimbahal, waarbij de thuisploeg alle steun kan gebruiken die het kan krijgen. Aanvang 19.30 uur.

Overigens staan er daarvoor nog twee interessante wedstijden gepland. Om 16.30 uur komt het tweede team van Inter Rijswijk, dat tweede staat in de Eerste divisie, in actie tegen de nummer vijf Peelpush. Op datzelfde tijdstip speelt het eerste vrouwenteam, koploper in de Tweede divisie, de topper tegen de runner-up VCN 2.