De dag van Lance Duijvestijn: 4 goals

3 November 2019, 23:22 uur
ADO
Lance Duijvestijn

Kort voordat ADO Den Haag met 1-1 gelijkspeelde tegen sc Heerenveen, wonnen de Haagse beloften zondag thuis knap met 4-2 van VV Gemert. Lance Duijvestijn imponeerde en maakte alle goals voor de brigade van Virgilio Teixeira.

Dat het de dag van Duijvestijn zou worden, was binnen een half uur spelen al duidelijk op De Aftrap. De linksbuiten had er toen namelijk al twee in liggen. Eerst profiteerde de uitblinker van een foutieve terugspeelbal, daarna liep hij bij de tweede paal een voorzet van Maarten Rieder tegen de touwen.

Jong ADO Den Haag legde goed voetbal op de mat. Hoewel de eindpass soms niet helemaal zuiver was, viel na rust ook de 3-0. Ditmaal kwam Duijvestijn vrij vanaf links en schoot hij de bal vervolgens hard binnen. De buit leek al lang en breed binnen, maar het tegendeel was waar. Omdat Ralf Kemper en Stijn van den Broek namens Gemert scoorden, werd het nog spannend.

Wie anders dan Duijvestijn gooide de wedstrijd uiteindelijk, in de 88ste minuut, definitief in het slot. Met zijn vierde van de middag bepaalde de aanvaller, uit een voorzet van Hugo Botermans, de eindstand op 4-2. Een belangrijke overwinning voor Jong ADO Den Haag, dat nu gestegen is naar plek tien in de Derde Divisie Zondag, met slechts drie punten achterstand op nummer drie OFC.

Volgende week, op zondag 10 november, spelende de Haagse beloften een uitwedstrijd tegen FC Lienden, dat één plaatsje hoger genoteerd staat in de stand.