Dames Lokomotief starten Final Four met winst

30 April 2018, 09:30 uur
Digitaal Dagblad
Afbeelding is niet meer beschikbaar

De basketbalsters van Lokomotief hebben zondag in de eerste halve finale van de Final Four met 55-46 gewonnen van EBV Baros. Volgende week zaterdag volgt in Rotterdam de return voor een plek in de finale van de basketbal play-offs.

In de reguliere competitie had Lokomotief tweemaal verloren van de Rotterdamse basketbalsters. Beide clubs waren als gedeeld tweede/derde geëindigd, waarbij Baros als tweede werd geklasseerd door een beter puntensaldo.

De Rijswijksen kwamen zondag echter zeer goed uit de starblokken. Daar waar de thuisploeg aan de lopende band scoorde, haperde de Rotterdamse productie. Het eerste kwart werd afgesloten met een overtuigende 21-5 voorsprong voor het team van coach Cobbe van der Vuurst.

Afstand
Ook in het tweede kwart bleven de bezoeksters op gepaste afstand. De Rotterdamsen maakten het verschil wel kleiner; ruststand 29-15. Een finaleplek gloorde. Na het derde kwart was het verschil nog slechts zeven punten. De 38-31 tussenstand zorgde voor hoop n Rotterdamse harten. Zo ver liet de thuisploeg het niet komen. Het won uiteindelijk de spannende pot basketbal met 55-46.

Finale
Het betekent dat de Loko ladies nog flink aan de bak moeten in Rotterdam om de finale van de Finale Four in de promotiedivisie te halen. Coach Van der Vuurst: “We hebben onszelf tekort gedaan door niet de afstand op 12 a 13 punten te houden. Baros heeft tot het eind blijven knokken en dat siert ze. We moeten stevig aan de bak komende zaterdag.”