Rijswijks Dagblad | Cambuur en De Graafschap in ongelijk gesteld

Cambuur en De Graafschap in ongelijk gesteld

mainImage
Rechter

SC Cambuur en De Graafschap zijn er niet in geslaagd via de rechter promotie naar de eredivisie af te dwingen. De beste clubs van de eerste divisie van het afgelopen voetbaljaar hebben een kort geding tegen de KNVB verloren. De voorzieningenrechter ziet onvoldoende redenen om de voetbalbond terug te fluiten, zo vertelde hij tijdens zijn uitspraak voor de Rechtbank Midden-Nederland in Utrecht.

SC Cambuur en De Graafschap moeten nu beslissen of ze in beroep gaan tegen de uitspraak. Daarnaast kunnen ze aansturen op een buitengewone ledenvergadering van de KNVB, waar mogelijk alle profclubs zich mogen uitspreken. Een bodemprocedure lijkt minder zinvol, gezien de vele tijd die daar overheen gaat.

"De KNVB stond met de rug tegen de muur en moest een besluit nemen", concludeerde de voorzieningenrechter. "De bond moest een beslissing nemen en kon niet alle clubs tevredenstellen. Het is heel zuur voor Cambuur en De Graafschap, maar het is niet zo dat ze zich niet aan de reglementen hebben gehouden. De aangevoerde redenen zijn voor mij niet genoeg om het besluit van de KNVB terug te draaien. Het is een hard gelag voor Cambuur en De Graafschap, de KNVB had ook anders kunnen besluiten, maar dat heeft ze niet gedaan."


Door: ANP | Foto: ANP