Caljouw kopman badmintonteam

23 January 2020, 12:04 uur
Sport
mainImage

Badmintonner Mark Caljouw uit Rijswijk is kopman van het Nederlandse mannenteam dat van 11 tot en met 16 februari in het Noord-Franse Lièvin deelneemt aan het Europees Kampioenschap. Caljouw en zijn teamgenoten zitten in een groep met Slowakije, Luxemburg en Litouwen. De winnaar van elke groep plaatst zich voor de kwartfinales, hetgeen voor Nederland gezien de tegenstanders in deze groep geen probleem mag zijn.

Caljouw, die zaterdag 25 kaarsjes uit mag blazen, bewaart niet zulke goede herinneringen als badmintonner aan Frankrijk. Eind vorig jaar ging hij daar tijdens een toernooi vol door zijn enkel. Dankzij onder meer het indienen van een injectie is Caljouw nu op de weg terug, hij voelt zich alweer veel beter en is nu bezig aan een rustige opbouw. Sterk bezette toernooien in het badmintongekke Maleisië en Thailand, heeft hij onlangs bewust overgeslagen. Ter voorbereiding op het FZ Forza Nederlands Kampioenschap in het Topsportcentrum Almere, van 31 januari tot en met 2 februari, speelt hij in Denemarken, waar hij op hoog niveau competitie speelt, enkele wedstrijden. 

Om in aanmerking te komen voor deelname aan de Olympische Spelen voldoet op de peildatum van 30 april een plek in de top 20 van de Badminton World Federation (BWF) . De op de grens van Rijswijk en Delft (bij het pontje) geboren Caljouw staat op wereldranglijst van de BWF weliswaar 31e, maar op de geschoonde lijst (een land mag slechts twee spelers afvaardigen) staat Caljouw wel in de top 20.

Redactie: Peter Petit