Rijswijks Dagblad | Broer en zus Koogje winnen NK Titel Pétanque 2018
mainImage

Broer en zus Koogje winnen NK Titel Pétanque 2018

Afbeelding is niet meer beschikbaar
17 juli 2018, 12:49 uur
Sport

Afgelopen weekend is het NK Pétanque Mix 2018 verspeeld. 79 mix-teams, mannen en vrouwen, gingen de strijd aan op de mooie locatie van gastclub Midi in Delft. Broer en zus Josefien en Kees Koogje (beiden spelend bij ABA in Rijswijk) wonnen de finale met 13 – 11 van Sandy Rikkers (de Goede Worp, Den Haag) en Mark Wildeboer (Les Cailloux, Zeist), de winnaars van vorig jaar.

In 2017 werden Kees en Josefien uitgeschakeld door Sandy en Mark in de kwartfinale. In 2016 gingen Kees en Josefien er ook met het goud vandoor op het NK Mix. Op de derde plaats zijn geëindigd team Ria Bronsema (Vlaardingen), Moussa Agzoul (ABA Rijswijk) en team Elke van der Linden en Noël Kempeneers (beide Les Cailloux).

“Het was een goed georganiseerd NK en ik ben vooral erg positief over de nieuwe speelbanen bij MIDI die eindelijk wat moeilijker zijn, ook de finalebak. Kees en ik hebben mooie partijen gespeeld waar we beiden erg stabiel waren dat kan je ook zien aan de uitslagen. Alleen in de finale speelde ik een stuk minder. Gelukkig heeft Kees dat goed opgevangen door zelfs op 11 – 11 de but te schieten waardoor we toch winnen! Ik ben trots op ons.”– Aldus Josefien Koogje.

Inmiddels hebben broer en zus Koogje tal van Nederlandse titels behaald. Kees heeft 18 titels behaald en Josefien vier. Vanaf oktober zijn broer en zus te bewonderen in het Eerste Team van RPC ABA dat in de landelijke Topdivisie uitkomt.

Op de foto v.ln.r. Mark Wildeboer en Sandy Rikkers, Josefien en Kees Koogje, Ria Bronsema en Moussa Agzoul.

 


Foto: Digitaal Dagblad